Frågor & Svar


För att ansöka om förskoleplats hos oss kontaktar du i första hand förskolechef Annette Eriksson. Branteviksbarn har en egen kö och ingår inte i kommunens förskolekö.


Ja, vi tillämpar maxtaxa enligt Simrishamns kommuns regler. En inkomstkontroll görs en gång per år för att säkerställa att rätt taxa debiteras. På Simrishamns kommuns webbplats kan du få mer info kring hur maxtaxan fastställs.


Det går bra att boka in ett besök hos oss i samband med att du ansöker om plats för ditt barn. Kontakta förskolechef Annette Eriksson för att bestämma tid och datum för ditt besök. För att inte störa våra dagliga aktiviteter och rutiner undanbedes spontanbesök.


Ja, på Branteviksbarn tillämpar vi syskonförtur.


Våra öppettider är mån-fre 06:30-17:30. Under sommaren håller vi stängt fyra veckor.


Branteviksbarn följer skolverkets läroplan för förskolan, vi jobbar utifrån en traditionell pedagogik som utgår från barnens behov. Vi vill ge barnen trygghet gemenskap och stimulera deras utveckling i en hemlik miljö. Vi får lärandet att komma som en naturlig del av vår vardag. Vi jobbar med olika teman som bland annat följer årstiderna, vi pratar, ritar leker och skapar kring aktuellt tema.


Maten har en central roll hos oss, vi serverar husmanskost som så långt som möjligt tillagas från grunden. Vår kock skapar en varierad och näringsrik meny som uppmuntrar barnen att testa nya smaker. Råvarorna skall ha hög kvalité och vara lokalt producerade. Idagsläget köper vi kött direkt från ett slakteri, fisken från lokala fiskare och grönsaker från lokala bönder. Varje vecka serveras kött, fisk & soppa med varierade tillbehör. Vi serverar frukost, lunch och mellis, alltid med grönsaker och frukt som inslag under dagen. Våra måltider präglas av lugn där vi samtalar på en bra ljudnivå för att få matro. Barnen får själva lägga upp sina portioner något de klarar galant. Barnen turas om att duka och bjuda in till lunch. Vi är mycket stolta över våra mattraditioner som exempelvis gåsamiddag, gående julbord och påskbuffé något som uppskattas av våra barn


 Dagarna hos oss ser ut såhär.
kl.06:30 Branteviksbarn öppnar
kl.07.30-08:00 Frukost
kl. 09:45 Samling & fruktstund
kl.10:00-11.30: Planerade aktiviteter och/eller utevistelse
kl.11.30-12:00 Lunch
kl.12.00 Sov/ vila för de minsta. Sagostund för de större barnen.
kl 13.00 Planerade aktiviteter och/eller utevistelse
kl.14.30-15:00 Mellanmål
kl. 17.30 Branteviksbarn stänger.